fbpx

Som en del af kundeklubben - kan du hver måned finde vores gode råd og tips.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tip: Lidt til den lille sult J

Tilberedningstid 40 min.

Lakridsristede mandler (til 8 pers.)

1,5 dl vand

1 tsk. salt

3 tsk. rålakridspulver

1 tsk. akaciehonning

200 g mandler

 

Sådan gør du:

  1. Varm ovnen op til 160 grader.
  2. Hæld vand, salt, akaciehonning og lakrids på din pande.
  3. Lad det koge stille og roligt op, rør klumperne ud imens.
  4. Tilsæt dine mandler og vend dem godt rundt i lakridsmassen. Rør i mandlerne til vandet er helt fordampet.
  5. Fordel mandlerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
  6. Tør dem i oven i ca. 30-35 minutter eller til mandlerne syner sprøde. Tag f.eks. en mandel ud og smag på den.
  7. Lad dem køle af før servering, drys evt. med lidt ekstra lakridspulver.
  8. Opbevar dem i en lufttæt beholder. De kan holde sig i op til 1 uge

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilberedningstid 10 min.

Tip Pikant dip (2 pers.)

4 spsk. skyr

1½-2 spsk. pikant ost

Krydr evt. med lidt salt og peber efter smag 

 Tilbehør: 500 g blandede grøntsagsstave, f.eks. agurk, squash, gulerod og peberfrugt

 Sådan gør du:

Rør skyr og pikant ost godt sammen i en lille skål. Smag evt. dressingen til med lidt salt og peber. Server den lækre dip til dine sprøde grøntsager. Din pikant dip kan sagtens holde sig på køl i op til 3 dage.

 Tip: Du kan også bruge den lækre pikant dip til rugbrøds chips, du får nærmest følelsen af at spise noget, der er syndigt, uden at det er tilfældet.  Eller som lækker fyld i røget laks, server lakserullerne ovenpå en sprød salat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tip: Quinoa
Quinoa - det lille vidunderfrø, som gavner din sundhed!

Et kært barn har mange navne, og det har Quinoa bestemt også. Den bliver nemlig bl.a. kaldt for Superfrøet, Moderkornet og Superkornet. Rigtig nok så er det lille vidunderfrø, som jeg selv betegner det, noget af det bedste, vi kan give vores krop, når vi higer efter stivelsesholdige fødevarer.

Det lille glutenfri frø stammer fra Andesbjergene i Sydamerika og giver kroppen et væld af gavnlige næringsstoffer. Du finder både et højt fiber- og proteinindhold, hvorfor de typisk også mætter meget bedre end pasta og ris. Samtidig indeholder de en masse omega-3 fedtsyrer, som det ellers kan være ret så vanskeligt at fremskaffe i andre fødevarer.

 

Pift dine retter op med Quinoa, brug den, f.eks.:

-       I en lækker morgengrød

-       Til en god omgang wok

-       Som fyld i bagte tomater og peberfrugter

-       I en salat

-       I supper

-       Du kan spise den til morgenmad. Jeg blander typisk mine Quinoarester op med lidt skyr, vanilje og lidt akaciehonning eller appelsinjuice.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tip: Avocado

Avocado og dens fantastiske smøreegenskaber
Den bliver ofte forvekslet med en grøntsag, men reelt set er avocadoen faktisk en frugt. De fleste er skræmt over dens høje fedtindhold, men jeg forkæler min krop med den hver eneste dag. For størstedelen af dens fedtstoffer er nemlig de gode sunde enkeltumættede fedtstoffer, som din krop rent faktisk ikke kan undvære. Den gavner nemlig både din hud, fordøjelsen, led og din hjerne. Så vær ikke fedtforskrækket her!
Avocado er desuden spækket med antioxidanter og vitaminer. Der findes i alt 13 slags vitaminer, og de 12 af dem kan du faktisk finde i avocadoen. Så forkæl du glædeligt din krop med denne vitaminbombe.

Vil du tjekke om din avocado er moden!
Så tryk forsigtigt med rund hånd i den tykke ende. Når den giver lidt efter er den moden. Opbevar din avocado ved stuetemperatur og ikke på køl, da ”kødet” ellers får mørke pletter, hvilket virker uappetitligt.
Du kan modne din avocado hurtigere ved at lægge den sammen med et æble eller banan. Disse frugter udskiller nemlig stoffet ethylen, som fremmer modningsprocessen.

TOP