fbpx
Sikker betaling
Grønne juicer

Som en del af kundeklubben - kan du hver måned finde vores gode råd og tips.

Laktosefrie opskrifter

Laktosefri spreads

Disse 3 lækre spreads egner sig fantastisk som topping på grove boller, knækbrød, lækre pandekager, vafler, i grød og smoothies eller som dip til din frugt!

 

Laktosefri/vegetar/glutenfri: Tid 15 min.

Hjemmelavet peanutbutter (4 pers.)

2 dl ristede peanuts (de må godt være saltet)

1 spsk. akaciehonning

Evt. lidt vand til at tynde op med

 

Sådan gør du:

Peanuts blendes i en minihakker/foodprocessor med en kraftig motor i ca. 5-10 minutter. Tilsæt herefter akaciehonning og blend igen i et par minutter. Tynd evt. op med lidt vand, hvis du ønsker en mere blød konsistens.

Opbevarer dit peanutbutter på køl i en lille skål, med et stykke folie henover.    

Da peanutbutter bliver lidt hård i konsistensen, kan det være en god idé enten at give den en hurtig tur i mikroovnen (bare 30 sekunder) eller sætte den i et varmt vandbad, lige før du serverer den.

 

Laktosefri/vegetar/glutenfri: Tid 15 min.

Hjemmelavet mandelsmør med kanelsmag (4 pers.)

150 g ristede mandler (blendes når de er afkølet)

1-2 spsk. akaciehonning (kan undlades)

½ tsk. kanel

Evt. lidt vand til at tynde op med

 

Sådan gør du:

Mandlerne blendes i en minihakker/foodprocessor med en kraftig motor i ca. 5-10 minutter. Tilsæt akaciehonning og kanel og blend igen i et par minutter. Tynd evt. op med lidt vand, hvis du ønsker en mere blød konsistens.

Opbevarer din mandelsmør på køl i en lille skål, med et stykke folie henover.    

Da mandelsmør bliver lidt hårdt i konsistensen, kan det være en god idé enten at give den en hurtig tur i mikroovnen (bare 30 sekunder) eller sætte den i et varmt vandbad, lige før du serverer den.

 

Laktosefri/vegetar/glutenfri: Tid 20 min.

Hjemmelavet kokossmør med vaniljesmag (4 pers.)

100 g kokosmel

1-2 spsk. akaciehonning (kan undlades)

Vaniljekorn fra 1 vaniljestang

½-1 dl vand (for en tyndere og mere cremet konsistensen)

 

Sådan gør du:

Kokosmel blendes i en minihakker/foodprocessor med en kraftig motor i ca. 10 minutter (det tager sin tid, men resultatet bliver super lækkert). Tilsæt herefter akaciehonning, vanilje og vand og blend igen i et par minutter.

Opbevarer din kokossmør på køl i en lille skål, med et stykke folie henover. Da kokossmør bliver meget hårdt i konsistensen, kan det være en god idé enten at give den en hurtig tur i mikroovnen (bare 30 sekunder) eller sætte den i et varmt vandbad, lige før du serverer den.

Tid: 5 min. forberedelse og 30-40 min. i ovnen

Sprødristede edamamebønner (4 pers.)

400 g frosne edamamebønner

1 spsk. olivenolie

1 spsk. chiliflager

Salt og friskkværnet peber efter smag

 

Sådan gør du:

Fordel de frosne edamemebønner ud på en bageplade, som du har beklædt med bagepapir og dryp dem herefter med lidt olivenolie. Drys nu med dine krydderier og bag dem herefter i ovnen ved 215 grader i 30-40 minutter eller indtil de syner gyldne og sprøde. Husk at rører i edamamebønnerne, så de bliver nogenlunde gyldne og sprøde på alle sider.

Server de lækre sprødristede edamamebønner som en lækker lille snack eller i en farverig salat. Jeg elsker netop smagsoplevelsen i, at blande forskellige grøntsager, som er blevet tilberedt på forskellige måde, -både friske, bagte og ristede grøntsager giver nemlig dine salater et fantastisk løft J

TOP