Sådan gør du:
Hæld alle ingredienser til dit bananbrød i en blender eller foodprocessor. Kom de flydende ingredienser i først. Blend til du får en cremet dejmasse. Hæld herefter dejen over i en brødform, som du har beklædt med bagepapir. Lad dejen stå og samle sig i små 10 minutter, før du pynter den med den halve banan. Brug gerne mit billede som inspiration. Bag bananbrødet ved 200 grader i ca. 1 time eller indtil det syner gylden og fast i konsistensen.
Det lækre bananbrød smager dejligt med lidt skrabet smør, og egner sig super godt til når du higer efter lidt sødt!
Protein- og kostfiberrigt bananbrød (8 pers.)
TILBEREDNINGSTID 1 TIME
Ingredienser:
• 4 æg
• 50 g kokosolie, smeltet (afkøles lidt først)
• 1 dl kokosmælk
• 2½ store modne bananer (gem den halve til at pynte med)
• 3 bløde dadler, uden sten
• 1 dl kokosmel
• 1 dl mandelmel
• 5 spsk. Husk
• Vaniljekorn fra 2 vaniljestænger
• Et lille drys kardemomme (kan undlades)
• 1½ tsk. bagepulver
Tip:
• Du kan som det sidste evt. tilføje 50 g grofthakkede nødder til din dej. Det giver bananbrødet en dejlig knasende struktur.
• 1 appelsin, i tern