Sådan gør du:
Tilbered først din kylling ved at smøre den med lidt olivenolie og krydre den med salt, peber og paprika. Steg kyllingen i ovnen ved 200 grader i ca. 1 ½-2 timer eller til den er mør og saftig.
Lav nu din marinade. Start med at svitse løget i lidt olivenolie i en lille gryde, pas på det ikke brænder på, og hæld herefter alle øvrige ingredienser i. Bring det hele i kog og lad marinaden stå og koge lidt ind i ca. 5 minutter. Husk at røre i marinaden jævnligt.
Pisk alle de våde ingredienser til dine glutenfri burgerboller godt sammen i en stor skål. Hæld herefter de tørre ingredienser i. Rør det hele godt rundt med en spiseske og lad dejen stå og hvile i små 5 minutter. Form 5 flade burgerboller med dine hænder. Fugt dem gerne med lidt vand, mens du former hver bolle, for at undgå at dejen klistrer fast til hænderne. Placer burgerbollerne på en bageplade beklædt med bagepapir og drys til sidst lidt sesamfrø på. Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter eller indtil de syner lækre gyldne og gennembagte.
Pil nu den afkølede kylling i små stykker og vend dem i marinaden.
Server de lækre pulled chicken burgere med grøn salat i bunden, pulled chicken oven på og top med coleslaw.
Pulled chicken burger (4 pers.)
Ingredienser:
• 1 hel kylling
• Olivenolie
• Lidt tørrede krydderier, f.eks. salt, peber og paprika
Marinade:
• Olivenolie til stegning
• 1 stort rødløg, i tern
• 1 ½ dl ketchup
• 1 spsk. honning
• 2 spsk. hvidvinseddike
• 2 spsk. blandede tørrede krydderier, f.eks. hvidløg, paprika, salt og peber
Glutenfri burgerboller (5 stk.):
• ½ dl olivenolie
• 1 dl skyr
• 4 æg
• 2 1/2 dl mandelmel (mal evt. selv dine mandler fint i en minihakker)
• 1 spsk. bagepulver
• 1 dl loppefrøskaller/Husk
• 1 dl hørfrø
• 1 dl sesamfrø
• 1 portion coleslaw (kan både selv laves eller købes færdig)
Ekstra grønt til burger:
• Grønne salatblade.